Benvingut shiatsu, adéu insomni

El shiatsu és una de les teràpies més efectives per tractar els trastorns del son.

Dormir bé i tenir un descans reparador són els principals indicadors del nostre estat de salut, segons la medicina tradicional xinesa.
L’insomni és la dificultat per iniciar o mantenir el son i pot manifestar-se com a dificultat per agafar el son, despertar-se freqüentment durant la nit o despertar-se molt d’hora al matí abans, del que teníem planejat.

El 2006, un estudi va mostrar que 36 dels 52 pacients amb un trastorn del son van reconèixer una millora gràcies a sessions periòdiques de shiatsu. De les sis funcions primàries monitoritzats tres van mostrar un efecte notable – la mobilitat, el caràcter i el son (entre un 69% i un 85%).

Generalment, des del primer moment, amb el primer massatge de shiatsu s’aconsegueix millorar la qualitat del son. En alguns casos més difícils, cal esperar a rebre més d’un tractament.

Què és el shiastu?

Shi-dit, atsu-pressió, és una tècnica oriental que es basa en la pressió amb els dits polzes, principalment, i els palmells de les mans que contribueix a activar la capacitat d’autoregulació de l’organisme i a prendre consciència de l’estat del propi cos. S’exerceix una suau pressió sobre 354 punts de l’organisme a través dels meridians energètics, pressió que es coordina amb la respiració del pacient. D’aquesta manera s’ajuda a equilibrar l’energia de cada òrgan, alliberant-lo dels problemes emocionals i de l’estrès, així com també dels desequilibris químics que puguin estar present en aquests.

El shiatsu no té efectes secundaris, i poden rebre-lo des de nens fins a ancians, fins i tot dones embarassades.

 

Xavier Calvet
Terapeuta de shiatsu i reflexologia podal a Accura
Llicenciat en biologia, especialitat sanitària
Diplomat en quiromassatge, shiatsu i reflexologia podal

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone